Schrijfcreaties

van inspiratie naar creatie

 Schrijfcafé! 

Na een succesvolle start in juni is er op dinsdag 25 september weer een Schrijfcafé in de foyer van het Brinkhuis in Laren voor iedereen die van schrijven houdt. Het Schrijfcafé wordt in samenwerking met de bibliotheek iedere laatste dinsdagavond van de maand georganiseerd en staat voor twee uur vol schrijfplezier.

Of je nou met schrijven wilt beginnen of al langer schrijft, met korte, prikkelende oefeningen en opdrachten daag ik je uit de pen op te pakken en te gaan schrijven. Schrijfervaring is dus niet nodig.

Ieder Schrijfcafé staat in het teken van een thema waar steeds met verschillende oefeningen, genres en technieken over geschreven wordt. Inspirerend, leerzaam en verrassend. Het thema voor 25 september is 'Toeval'.

Locatie: Foyer Brinkhuis Laren,
Data: dinsdagavond 25/9, 30/10, 27/11 en 18/12
Tijd: 19:30-21:30 uur, inloop vanaf 19:15 uur om alvast een drankje/koffie/thee te bestellen
Kosten: €12,50 per deelname (contant te voldoen tijdens Schrijfcafé)

Reserveren aanbevolen

aanmelden Schrijfcafé


Cursus verhalen schrijven 1.0

Schrijf je graag verhalen en wil je een stap maken in je schrijverschap? Dan is deze introductiecursus verhalen schrijven echt iets voor jou!

In 6 lessen oefen je met verschillende schrijftechnieken en verhaalvormen. Je gaat onder meer aan de slag met perspectief, het schrijven van dialogen, stijlelementen en show don't tell. Inspirerende en toegankelijke schrijfopdrachten tillen je tekst iedere week naar een hoger niveau. Door het bespreken van de thuisopdracht, die je na iedere les krijgt, ontwikkel je meer inzicht in waarom een tekst wel of niet goed werkt. Gaandeweg krijg je steeds beter grip op de verhalenverteller in jezelf.

Verhalen schrijven 1.0 start op 10 november 2018 in de bibliotheek van Huizen op zaterdagochtend van 10:30 uur tot 13:00 uur. Lesdagen: 10, 17, 24 november en 1, 8 en 15 december.

Inschrijven


Cursus creatief schrijven 2.0 

Voor schrijfliefhebbers die de smaak te pakken hebben gekregen tijdens de introductie cursus creatief schrijven (1.0) of schrijvers die al ervaring hebben met de methode creatief schrijven en meer willen ontdekken over deze plezierige schrijfvorm, start op 18 januari 2019 de vervolgcursus creatief Schrijven 2.0.

In 6 lessen verbreed je je schrijfervaring met nieuwe schrijfvormen zoals fictief dagboekschrijven, het genre 'faction', imitatio en plezierige poëzievormen. Iedere les oefen je met prikkelende schrijfopdrachten en maak je al een aanzet voor de thuisopdracht die in de volgende les met elkaar besproken wordt.

Door het volgen van Creatief schrijven 1.0 en 2.0 leer je gaandeweg welke schrijfvorm het beste bij jou past. Ook zijn deze cursussen een opmaat naar een meer gespecialiseerde schrijfcursus zoals Verhalen schrijven 1.0.

Creatief schrijven 2.0 start op 18 januari 2019 in de bibliotheek van Huizen op vrijdagmiddag van 15:00 uur tot 17:30 uur. Wil je alvast meer informatie? Stuur mij dan een mail.


Introductiecursus creatief schrijven 1.0

Schrijf je graag, maar heb je nog niet eerder een creatieve schrijfcursus gevolgd? Dan is deze introductiecursus echt iets voor jou! 

In 6 lessen maak je kennis met creatief schrijven. Door inspirerende en toegankelijke schrijfoefeningen wordt je uitgedaagd de gebaande paden te verlaten. Je probeert meerdere schrijfgenres uit, je zintuigen worden aangescherpt, je bedenkt personages en ontdekt onverwachte poëzie. 

Deze levendige en praktische cursus is geschikt voor iedereen die graag schrijft, voor zichzelf of op het werk. Door de lesopzet is er veel ruimte om zelf te schrijven, voor feedback en uitwisseling in de groep. De kleine huiswerkopdrachten worden in de volgende les met elkaar besproken. Hierdoor leer je met en van elkaar. 

Na deze cursus vind je makkelijker inspiratie en zal je schrijfvaardigheid vergroten. 

De introductiecursus creatief schrijven 1.0 start op 15 maart 2019 in de bibliotheek van Huizen op vrijdagmiddag van 15:00-17:30 uur.

Wil je alvast meer informatie? Stuur mij dan een mail.


Workshop Theeschrijverij

Houd je van schrijven en vind je het leuk om eens op een verrassende manier geïnspireerd te worden? 

Schrijf je dan in voor de Theeschrijverij.

In deze unieke, eenmalige workshop van schrijvend theedrinken warmt theesommelier Arlette Nederkoorn de smaakpapillen op met een professionele theeproeverij van heel bijzondere theesoorten. Vervolgens ga je met al je zintuigen schrijvend op ontdekkingsreis om te komen tot de mooiste schrijfcreaties. Je hoeft geen schrijfervaring te hebben voor deze workshop.

Theeschrijverijen worden georganiseerd bij voldoende aanmelding (minimaal 6 personen) en zijn erg geschikt voor bijvoorbeeld een verjaardag, vrijgezellenactiviteit of ander uitje.   

Inschrijven voor de workshop Theeschrijverij

De workshop Theeschrijverij kan ook in Loosdrecht gevolgd worden. De workshop is onderdeel van het cursusprogramma van Kursus Projekt Loosdrecht en wordt op 31 oktober 2018 gegeven.


Tip: deze pagina is nog in ontwikkeling, er worden binnenkort meer cursussen en workshop aangeboden