Schrijfcreaties

van inspiratie naar creatie

Schrijfcursussen en -workshops 2023   *lees de voorwaarden


Schrijfcreaties verzorgt schrijfcursussen in het Gooi en omstreken


Schrijfcafé 

Het Schrijfcafé is weer maandelijks open in de bibliotheek van Huizen op elke derde zaterdag van de maand.

Het Schrijfcafé is voor iedereen die van schrijven houdt. Je hoeft geen ervaring te hebben, je hebt alleen pen en papier  nodig om te kunnen genieten van deze gezellige schrijfbijeenkomst. Daarnaast kun je in het Schrijfcafé ervaren of creatief schrijven iets voor jou is, zonder dat je meteen aan een cursus vast zit. Lijkt dit je wat? Meld je dan aan voor het Schrijfcafé.

Ieder Schrijfcafé staat in het teken van een thema waar steeds met verschillende oefeningen, genres en technieken over geschreven wordt. Inspirerend, leerzaam en verrassend. Op 17 juni staat 'de Nacht' centraal. Dromen, slapen, wakker blijven... Ook al is hij bijna op z'n kortst, in het donker van de nacht valt veel te ontdekken! 

Data 2023:  17/6                    

Tijd: 10:30-12:30 uur (Huizen*, iedere derde zaterdag van de maand)     

Jouw investering: €15,00 per deelname (te voldoen na het Schrijfcafé via een betaalverzoek) dit is inclusief koffie/thee 

***********************************************************************************************************

Dagretraite 10 juni - vang je verlangen - uitverkocht, datum volgende retraite volgt 

Op zaterdag 10 juni organiseren Ingrid van Slooten (yogadocente) en ik een dagretraite in Eemnes. 

Een hele dag aandacht voor meer verbinding met wat er echt toe doet voor jou. Waar verlang jij naar naar? Welk zaadje wil jij tot wasdom brengen?

  • door gerichte yogaoefeningen, verdiepende meditatie en het verankeren van inzichten door schrijven zet jij tijdens deze dag de eerste stap naar verwezenlijking van jouw verlangen. 
  • inclusies heerlijke vegetarische lunch en versnaperingen
  • inclusief materiaal voor yogabeoefening en schrijven
  • professionele begeleiding van ervaren docenten
  • volop rust en ruimte in het weelderige groen van de polder van Eemnes

Tijd: 9:30-17:00 uur

Investering in jezelf: €145

Locatie: Meentweg 129a, Eemnes

* op deze dagretraite zijn de algemene voorwaarden van Schrijfcreaties van toepassing

**********************************************************************************************************

Cursus Poëzie


In vier lessen kom je steeds een stap dichter bij de dichter in jezelf. Door in iedere les te oefenen met verschillende associatievormen leer je op originele beelden, vormen en woorden te komen waarmee  je toewerkt naar je eigen gedichten. Je experimenteert met poëtische stijlmiddelen en laat je inspireren door het werk van andere dichters en kunstenaars. De cursus bestaat uit toegankelijke elementen: lezen, bespreken en vooral veel schrijven. Na iedere les werk je thuis een gedicht uit dat de volgende keer besproken wordt. Zo leer je met en van elkaar hoe je met weinig woorden precies kunt zeggen wat je wilt.

Vier lessen op donderdagavond van 19:30-22:00 uur          

Data:   22/6, 6/7, 20/7, 3/8

Investering: € 145 dit is inclusief lesmateriaal, koffie en thee.

Locatie: Koggewagen 69 Blaricum

Aanmelden of meer informatie

***********************************************************************************************************

Cursus Creatief Schrijven online -  thuis schrijven in je eigen tempo

Een inspirerende schrijfcursus van 5 lessen in je mailbox om te schrijven op het moment dat jij dat wilt! Je bepaalt je eigen tempo en krijgt, als je dat wilt, professioneel feedback op je teksten via de mail

In vijf lessen maak je kennis met creatief schrijven. De prikkelende schrijfoefeningen met bijbehorende theorie slingeren je schrijfmotor gegarandeerd aan. Je probeert meerdere schrijfgenres uit en ontdekt hoe je met schrijftechniek je pen kunt slijpen. Je werkt aan proza, poëzie en non-fictie opdrachten. Na iedere les kun je, als je dat wilt, op je uitgewerkte tekst persoonlijk feedback ontvangen. Je bepaalt je eigen tempo; je geeft zelf aan wanneer je de volgende les in je mailbox wilt ontvangen.

Deze levendige en praktische cursus is geschikt voor iedereen die graag schrijft, voor zichzelf of op het werk. Schrijfervaring is niet nodig. Na deze cursus vind je makkelijker inspiratie en zal je schrijfvaardigheid vergroten.

Jouw investering: € 100,00, na ontvangst van de betaling ontvang je les 1 in je mailbox.

Bestellen  Eerst liever iets uitproberen? Kijk hier voor een gratis schrijfopdracht

***********************************************************************************************************

Levensverhalen Schrijven: Het Verhaal van je Leven 1 en 2

Tijdens zes schrijfbijeenkomsten ga je aan de hand van creatieve schrijfopdrachten op pad door het landschap van je herinneringen. Onderweg krijg je inspirerende schrijfoefeningen als gereedschap aangereikt waarmee je de deuren naar je geheugen openzet. Eenmaal binnen geef je je herinneringen vorm, de ene keer als een brief, de andere keer als een verhaal of gedicht. Aan het eind van deze schrijfreis heb je zes unieke schrijfcreaties tot stand gebracht over je eigen leven. Een waardevolle schat om te bewaren voor jezelf of te delen met anderen. 

Er zijn twee versies van deze autobiografische schrijfreis: Het Verhaal van je Leven 1 en Het Verhaal van je Leven 2. In beide series bijeenkomsten schrijf je fragmenten uit je levensverhaal, steeds vanuit een ander thema. In Het Verhaal van je Leven 2 schrijf je verder op nieuwe thema's. Daarnaast is er aandacht voor hoe je deze levensfragmenten kunt bundelen tot een samenhangend geheel. 

Deze 'autobiografische schrijfreizen' zijn voor iedereen (volwassenen) die schrijvend vorm wil geven aan fragmenten van zijn of haar levensverhaal en over een redelijke kennis van de Nederlandse taal beschikt. Schrijfervaring is niet nodig.

***********************************************************************************************************

Theeschrijverij Inspiritea

Een inspirerende workshop waarin een bijzondere theeproeverij en schrijven elkaar versterken. Onder begeleiding van theesommelier Arlette Nederkoorn en schrijfdocent Marjan Leunissen ga je met je pen 'op reis' door de fascinerende wereld van de smaakzintuigen. 

Bijzondere theeproeverij met creatieve schrijfopdrachten, een verrassende activiteit voor een gezellige middag/avond met vrienden of collega's.

Wil je meer informatie? Je kunt me mailen of bellen (06-40463967).


***********************************************************************************************************

Creatieve Schrijfworkshop op locatie.

Het effect van creatief schrijven is groot. Je wordt er vrolijk van, voelt je geïnspireerd en het opent je ogen voor mogelijkheden in jezelf die je nog niet ontdekt had. Een vrije geest laat de woorden stromen. Woorden voor wat je te zeggen hebt, wat je voelt of die precies verwoorden waar jouw bedrijf of visie voor staat. Ik leer je anders te kijken waardoor je veel meer gaat zien.  

Houd de agenda in de gaten voor de planning of neem contact op voor een workshop op locatie als bijvoorbeeld een onderdeel van een ‘hei/brainstormsessie’ of ter gelegenheid van een feestje of samenzijn. Het programma wordt op maat samengesteld. 

Plezier en resultaat gegarandeerd! Schrijfervaring is niet nodig, enige kennis van de Nederlandse taal wel. 

Wil je meer informatie? Je kunt me mailen of bellen (06-40463967).


* lees hier de voorwaarden voor inschrijven/annuleren van deelname aan cursussen, workshops en het Schrijfcafé van Schrijfcreaties


E-mail