Schrijfcreaties

van inspiratie naar creatie

 

 

Vanwege de beperkende maatregelen door het Coronavirus is het aanbod van schrijfactiviteiten met ingang van oktober online. In de agenda staat het actuele schrijfaanbod.

Om online mee te kunnen doen met een schrijfactiviteit heb je een laptop/computer of mobiele telefoon nodig met camera en microfoon/geluid. Na aanmelding ontvang je instructies en informatie over de werkwijze. Het werkt super eenvoudig!

 


Onze taal is opgebouwd uit maar 26 letters. Met deze beperkte hoeveelheid letters kun je miljoenen woorden vormen. Bestaande woorden, fantasiewoorden, samenvoegingen van woorden, bedenk het maar. Als je dan ook met klank en vorm gaat spelen, ligt er een universum aan mogelijkheden voor je open.

Met de cursussen en workshops van Schrijfcreaties neem ik je graag mee op ontdekkingsreis naar de vervullende wereld van het creatieve taalgebruik. Of je nu vorm wilt geven aan een verhaal, een gedicht, een column of blog. Ik leer je ‘anders’ kijken waardoor je voortaan overal inspiratie vindt. En als je lekker aan het schrijven bent, faciliteer ik je met verrassende oefeningen en opdrachten waardoor je beter, origineler én gemakkelijker gaat schrijven. Zo werk je met Schrijfcreaties van inspiratie naar creatie.

De cursussen en workshops zijn geschikt voor beginnende en meer ervaren schrijvers. Voor schrijfliefhebbers die willen experimenten met andere vormen van schrijven dan ze gewend zijn. Voor iedereen die de schrijver in zichzelf verder wil stimuleren en ontwikkelen.


Inschrijven of meer informatie?

  

Cecile Koops (cursist) schrijft: 

"Elke (aankomende) schrijver heeft zo af en toe een stok achter de deur nodig, die zijn luie lethargie te lijf gaat. Voor iedereen kan die stok iets anders zijn. Een schrijfworkshop of een schrijfcafé heeft als groot voordeel dat jouw schrijven serieus wordt genomen en daardoor ga je er zelf ook iets meer in geloven. Hoe meer je schrijft, hoe beter je wordt! Doe eens mee en begin gewoon. Hoe leuk is het als je daarnaast af en toe aan een schrijfwedstrijd meedoet en er ook een paar wint.

"Marjan Leunissen zwengelt elke keer je creativiteit aan en ik beveel haar van harte aan."                                         

(Cecile schreef haar eerste roman ‘het Huis in Trastevere’, (uitgave 2020) en won verschillende schrijfwedstrijden met korte fictieverhalen en gedichten) 


 

Agenda schrijfcursussen en workshops


Schrijfcafé online op 20 oktober is vol

Start:20-10-2020
19:30
Einde:20-10-2020
21:30

Bij het Schrijfcafé word je met korte, prikkelende oefeningen en opdrachten uitgedaagd de pen op te pakken en te gaan schrijven. Iedere maand staat in het teken van een ander thema. Het Schrijfcafé is voor iedereen die van schrijven houdt. Je hoeft geen ervaring te hebben, je hebt alleen pen, papier en je hoofd nodig om te kunnen genieten van deze gezellige schrijfbijeenkomst. Daarnaast kun je bij het Schrijfcafé ervaren of creatief schrijven iets voor jou is, zonder dat je meteen aan een cursus vast zit. Lijkt dit je wat? Meld je dan aan voor het het Schrijfcafé. Je kunt alleen meedoen als je je aangemeld hebt.
Locatie: Bibliotheek Huizen
Data: iedere 3e zaterdag van de maand in de huiskamer op de 1e verdieping.
Kosten: € 13,50 per deelname,contant te voldoen of via betaalverzoekTerug naar overzicht
E-mail