Schrijfcreaties

van inspiratie naar creatie

Schrijfcursussen en -workshops 2021 - 2022   *lees de voorwaarden


Schrijfcreaties verzorgt schrijfcursussen in het Gooi en in Utrecht.


Schrijfcafé - maandelijks in de bibliotheek

Het Schrijfcafé is voor iedereen die van schrijven houdt. Je hoeft geen ervaring te hebben, je hebt alleen pen en papier  nodig om te kunnen genieten van deze gezellige schrijfbijeenkomst. Daarnaast kun je in het Schrijfcafé ervaren of creatief schrijven iets voor jou is, zonder dat je meteen aan een cursus vast zit. Lijkt dit je wat? Meld je dan aan voor het Schrijfcafé.

Ieder Schrijfcafé staat in het teken van een thema waar steeds met verschillende oefeningen, genres en technieken over geschreven wordt. Inspirerend, leerzaam en verrassend. In de facebookaankondiging staat het maandelijkse thema. In oktober schrijven we op het thema: 'Een beeld zegt meer dan duizend woorden'.  

Data 202116/10+26/10, 20/11+30/11 (in dec niet)

Data 2022:  15/1+25/1, 19/2+22/2, 19/3+29/3,                              16/4+26/4, 14/5+31/5, 18/6+28/6

Tijd: 10:30-12:30 uur (Huizen, iedere derde zaterdag van de maand)

        19:30-21:30 uur (Laren, iedere laatste dinsdagavond van de maand)

Jouw investering: €14,00 per deelname (te voldoen na het Schrijfcafé via een betaalverzoek)

Nu aanmelden Schrijfcafé


Cursus creatief schrijven 1 

Schrijf je graag en heb je behoefte aan inspiratie of wil je met andere vormen van schrijven oefenen dan je gewend bent? Dan is deze schrijfcursus echt iets voor jou!


In zes lessen leer je verschillende schrijfgenres kennen. Door inspirerende en toegankelijke schrijfoefeningen word je uitgedaagd de gebaande paden te verlaten. Je ontdekt waar jouw talenten liggen en waar je nog meer over zou willen leren, je experimenteert met zintuiglijk schrijven, bedenkt personages en speelt met onverwachte poëzie.


Deze levendige en praktische cursus is geschikt voor iedereen die graag schrijft, voor zichzelf of op het werk. Na deze cursus vind je makkelijker inspiratie en is je schrijfvaardigheid vergroot. 

Creatief Schrijven 1 wordt in de bibliotheek van Huizen gegeven op vrijdagmiddag van 15:00 - 17:30 uur.

Data: 28/1, 4/2, 11/2, 18/2, 4/3 en 11/3 (25/2 geen les ivm voorjaarsvakantie)

Jouw investering: leden van de bibliotheek HLB betalen €180,00, niet-leden betalen €210,00, dit is inclusief                                                   cursusmateriaal en koffie/thee

aanmelden kan vanaf november via de bibliotheek                           Eerst meer info?Cursus Creatief Schrijven online -  thuis schrijven in je eigen tempo

Een inspirerende schrijfcursus van 5 lessen in je mailbox om te schrijven op het moment dat jij dat wilt! Je bepaalt je eigen tempo en krijgt, als je dat wilt, professioneel feedback op je teksten via de mail

In vijf lessen maak je kennis met creatief schrijven. De prikkelende schrijfoefeningen met bijbehorende theorie slingeren je schrijfmotor gegarandeerd aan. Je probeert meerdere schrijfgenres uit en ontdekt hoe je met schrijftechniek je pen kunt slijpen. Je werkt aan proza, poëzie en non-fictie opdrachten. Na iedere les kun je kiezen op welke geschreven teksten je persoonlijk feedback wilt ontvangen. Je bepaalt je eigen tempo; je geeft zelf aan wanneer je de volgende les in je mailbox wilt ontvangen.

Deze levendige en praktische cursus is geschikt voor iedereen die graag schrijft, voor zichzelf of op het werk. Schrijfervaring is niet nodig. Na deze cursus vind je makkelijker inspiratie en zal je schrijfvaardigheid vergroten.

Jouw investering: € 100,00, na ontvangst van de betaling ontvang je les 1 in je mailbox.

Bestellen kan vanaf 15 februari 2021. Vast iets uitproberen? Kijk hier voor een gratis schrijfopdrachtLevensverhalen Schrijven: Het Verhaal van je Leven 1 en 2

Tijdens zes schrijfbijeenkomsten ga je aan de hand van creatieve schrijfopdrachten op pad door het landschap van je herinneringen. Onderweg krijg je inspirerende schrijfoefeningen als gereedschap aangereikt waarmee je de deuren naar je geheugen openzet. Eenmaal binnen geef je je herinneringen vorm, de ene keer als een brief, de andere keer als een verhaal of gedicht. Aan het eind van deze schrijfreis heb je zes unieke schrijfcreaties tot stand gebracht over je eigen leven. Een waardevolle schat om te bewaren voor jezelf of te delen met anderen. 

Er zijn twee versies van deze autobiografische schrijfreis: Het Verhaal van je Leven 1 en Het Verhaal van je Leven 2. In beide series bijeenkomsten schrijf je fragmenten uit je levensverhaal, steeds vanuit een ander thema. In Het Verhaal van je Leven 2 schrijf je verder op nieuwe thema's. Daarnaast is er aandacht voor hoe je deze levensfragmenten kunt bundelen tot een samenhangend geheel. 

Deze 'autobiografische schrijfreizen' zijn voor iedereen (volwassenen) die schrijvend vorm wil geven aan fragmenten van zijn of haar levensverhaal en over een redelijke kennis van de Nederlandse taal beschikt. Schrijfervaring is niet nodig.

 

Het Verhaal van je Leven 1                        

Data: 7/10, 21/10, 4/11, 18/11, 2/12/ 16/12

Jouw investering: €220 voor 6 lessen van 2,5 uur, dit is inclusief cursusmateriaal en feedback op je tekst

BESPAAR €20 met de vroegboekkorting en schrijf je vóór 2 september in. 


In het verschiet... - cursussen voor 2022 (meer info in het najaar)

Cursus Creatief Schrijven - 28 januari t/m 11 maart, 6 lessen van 2,5 uur op vrijdagmiddag.

Pleister poëzie - 15 februari t/m 5 april, 4 lessen van 2,5 uur om de week op dinsdagochtend.

Het Schrijfpad - 29 september t/m 24 november, 5 bijeenkomsten van 2 uur om de week op donderdagavond.


Creatieve Schrijfworkshop op locatie.

Het effect van creatief schrijven is groot. Je wordt er vrolijk van, voelt je geïnspireerd en het opent je ogen voor mogelijkheden in jezelf die je nog niet ontdekt had. Een vrije geest laat de woorden stromen. Woorden voor wat je te zeggen hebt, wat je voelt of die precies verwoorden waar jouw bedrijf of visie voor staat. Ik leer je anders te kijken waardoor je veel meer zult zien.  

Houd de agenda in de gaten voor de planning of neem contact op voor een workshop op locatie als bijvoorbeeld een onderdeel van een ‘hei/brainstormsessie’ of ter gelegenheid van een feestje of samenzijn. Het programma wordt op maat samengesteld. 

Plezier en resultaat gegarandeerd! Schrijfervaring is niet nodig, enige kennis van de Nederlandse taal wel. 

Wil je meer informatie? Je kunt me mailen of bellen (06-40463967).
Schrijfworkshop Plezierige Poëzie in Friesland oktober 2019. De deelnemers schreven een imitatio op het gedicht 'Een Bloem' van Toon Tellegen en een naamgedicht. In een bericht op facebook van 29 oktober kun je lezen wat er geschreven is.

https://www.facebook.com/schrijfcreaties.nl/

* lees hier de voorwaarden voor inschrijven/annuleren van deelname aan cursussen, workshops en het Schrijfcafé van Schrijfcreaties


E-mail