Schrijfcreaties

van inspiratie naar creatie

Schrijfcursussen en Schrijfworkshops

Lees hier over de Algemene Voorwaarden voor deelname aan cursussen/workshops/schrijfcafés van Schrijfcreaties met ingang van 1 augustus 2020


Aanbod 2021

  1. Schrijfcafé maandelijks
  2. Korte verhalen schrijven - start 4 maart om de week - geen plek meer
  3. Creatief Schrijven 1 - vanaf 15 februari
  4. Zomerse Schrijfdagen - 26/6 en 3/7
  5. Verhaal van je leven 1 - start 2 september om de week
  6. Verhaal van je leven 2 - start 30 september om de week


Schrijfcafé

Door Corona is het Schrijfcafé met ingang van oktober 2020 tot nader order online. Aanmelden tot twee dagen van tevoren.

Het Schrijfcafé is voor iedereen die van schrijven houdt. Je hoeft geen ervaring te hebben, je hebt alleen pen, papier en je hoofd nodig om te kunnen genieten van deze gezellige schrijfbijeenkomst. Daarnaast kun je in het Schrijfcafé ervaren of creatief schrijven iets voor jou is, zonder dat je meteen aan een cursus vast zit. Lijkt dit je wat? Meld je dan aan voor het Schrijfcafé.

Ieder Schrijfcafé staat in het teken van een thema waar steeds met verschillende oefeningen, genres en technieken over geschreven wordt. Inspirerend, leerzaam en verrassend. In maart putten we uit de poëtische rijkdom van de natuur.

Data 2021: 30/1, 27/2, 27/3, april vervalt, 29/5, 19/6 - zomerperiode - 18/9+28/9, 16/10+26/10, 20/11+30/11 in de bibliotheek Huizen/Laren


Tijd: 10:30-12:30 uur (vanaf 10:20 u is het digitale leslokaal open)

Kosten: €13,50 per deelname (te voldoen na het Schrijfcafé via een betaalverzoek)

aanmelden Schrijfcafé  

Introductiecursus korte verhalen schrijven  ( start 4 maart 2021)

afbeelding van Carolina Trujillo

In 4 lessen maak je kennis met het korte verhaal. We beginnen bij het begin, want als je je lezer met je openingszin al bij de kladden hebt, weet je zeker dat je verhaal gelezen wordt. Daarna zetten we alles in perspectief en laten we personages tot leven komen zodat er een duidelijke verhaallijn ontstaat. Ieder les werk je toe naar een schrijfopdracht die je thuis afmaakt en in de volgende les met de groep bespreekt. Zo leer je met en van elkaar. Na deze vier lessen krijg je meer grip op de verhalenverteller in jou en is de kans groot dat je hebt ontdekt dat schrijven echt zo leuk is als je dacht.

Deze korte introductiecursus is voor iedereen (volwassenen) die graag schrijft en over een redelijke kennis van de Nederlandse  taal beschikt. Schrijfervaring is niet nodig.

Kosten: € 110 voor 4 lessen van 2,5 uur. Dit is inclusief lesmateriaal. Er kunnen 8 deelnemers meedoen. Je ontvangt van tevoren een factuur voor deelnamekosten, na betaling is je inschrijving bevestigd.

Data: donderdagavond om de week op 4/3, 18/3, 1/4 en 15/4/2021, van 19:30-22:00 uur

 Locatie: de cursus wordt online gegeven i.v.m. de voortdurende onduidelijkheid omtrent Corona.Cursus Creatief Schrijven online -  vanaf 15 februari te bestellen

Een inspirerende schrijfcursus van 5 lessen in je mailbox om te schrijven op het moment dat jij dat wilt! Je bepaalt je eigen tempo maar hebt wel de mogelijkheid om je geschreven teksten te delen met anderen via een besloten facebookgroep. Ook krijg je, als je dat wilt, persoonlijk  feedback op je teksten via de mail

Schrijf je graag en heb je behoefte aan inspiratie of wil je met andere vormen van schrijven oefenen dan je gewend bent? Dan is deze schrijfcursus echt iets voor jou!

In vijf lessen maak je kennis met creatief schrijven. Door toegankelijke schrijfoefeningen met bijbehorende theorie word je uitgedaagd de gebaande paden te verlaten. Je probeert meerdere schrijfgenres uit, je zintuigen worden aangescherpt, je bedenkt personages en ontdekt de magie van poëzie. Na iedere les kun je kiezen op welke geschreven teksten je persoonlijk feedback wilt ontvangen. Je bepaalt je eigen tempo, je geeft zelf aan wanneer je de volgende les in je mailbox wilt ontvangen.

Deze levendige en praktische cursus is geschikt voor iedereen die graag schrijft, voor zichzelf of op het werk. Schrijfervaring is niet nodig. Na deze cursus vind je makkelijker inspiratie en zal je schrijfvaardigheid vergroten.

Kosten: € 100, na ontvangst van de betaling ontvang je les 1 in je mailbox.

Bestellen kan vanaf 15 februari. Vast iets uitproberen? Kijk hier voor een schrijfopdracht


Zomerse schrijfdagen - 26 juni en 3 juli

 

Op 26 juni en 3 juli organiseer ik twee schrijfdagen bij mij in de tuin, lekker buiten dus. 

Van 10 uur tot 17 uur krijg je inspirerende schrijfoefeningen en praktische tips aangereikt. Tussendoor is er genoeg ruimte om lekker te schrijven. Aan het eind van de dag krijgt iedereen een podium om iets van de geschreven teksten te presenteren aan de anderen.

Zaterdag 26 juni: ‘wat al gedicht is kan weer open’*

Deze dag ga je op ontdekkingsreis door het magische landschap van de poëzie. Door de wisselende werkvormen (o.m. dichtregels van dichter Monica Boschman*) verzamel je inspiratie waarmee je spelenderwijs aan het dichten slaat. Aan het einde van de dag heb je meerdere eigen gedichten geschreven.

Zaterdag 3 juli: ‘op verhaal komen’

Deze dag staat in het teken van verbeeldingskracht. Met elkaar doorlopen we de stappen in het schrijfproces. Van inspiratie tot verhaal. Welke keuzes maak je onderweg en hoe geef je je verhaal vorm. We gaan het hebben over personages, structuur, dialogen, perspectief, etc. Aan de hand van praktische tips, oefeningen en overleggen met elkaar kom je tot je eigen (korte) verhaal.

Kosten: € 80 per dag, kom je beide dagen dan betaal je €150 ( bedrag is inclusief materiaal, koffie/thee met lekkers en een vegetarische lunch)

Tijd/locatie: van 10 uur tot 17 uur op de Koggewagen 69, 1261 KB Blaricum

(max. 8 deelnemers per dag)

Aanmelden Zomerse Schrijfdagen


Het Verhaal van je Leven 1 en 2

Tijdens 6 schrijfbijeenkomsten ga je aan de hand van creatieve schrijfopdrachten op pad door het landschap van je herinneringen. Onderweg krijg je inspirerende schrijfoefeningen als gereedschap aangereikt waarmee je de deuren naar je geheugen openzet. Eenmaal binnen geef je je herinneringen vorm, de ene keer als een brief, de andere keer als een verhaal of gedicht. Aan het eind van deze schrijfreis heb je zes unieke schrijfcreaties tot stand gebracht over je eigen leven. Een waardevolle schat om te bewaren voor jezelf of te delen met anderen. Er zijn twee versies van deze autobiografische schrijfreis: Het Verhaal van je Leven 1 en Het Verhaal van je Leven 2. In beide series bijeenkomsten schrijf je over fragmenten uit je levensverhaal vanuit een bepaald thema. In Het Verhaal van je Leven 2 wordt daarnaast aandacht besteed aan hoe je deze levensfragmenten kunt bundelen tot een samenhangend geheel. 

Deze 'autobiografische schrijfreizen' zijn voor iedereen (volwassenen) die schrijvend vorm wil geven aan fragmenten van zijn of haar levensverhaal en over een redelijke kennis van de Nederlandse taal beschikt. Schrijfervaring is niet nodig.

Kosten bedragen € 200 voor 6 begeleide schrijfbijeenkomsten van 2,5 uur. Dit is inclusief lesmateriaal. Er kunnen 8 deelnemers meedoen.

Intentie: live cursus!


Het Verhaal van je Leven 1

Data: 2/9, 16/9, 07/9, 21/9, 4/10 en 18/10

Het Verhaal van je Leven 2

Data: 30/9, 14/10, 28/10, 11/11, 25/11 en 9/12.

Wil je meer informatie mail me dan. Aanmelden kan ook!


Schrijfworkshop op locatie

Heb je iets te vieren of lijkt het je leuk om met vrienden, familie of collega's iets verrassends te ondernemen?  Organiseer dan eens een creatieve schrijfworkshop. Ik verzorg inspirerende schrijfsessies op locatie. Plezier gegarandeerd! Schrijfervaring is niet nodig, enige kennis van de Nederlandse taal wel. 

Wil je meer informatie? Je kunt me mailen of bellen (06-40463967).
Schrijfworkshop Plezierige Poëzie in Friesland oktober 2019. De deelnemers schreven een imitatio op het gedicht 'Een Bloem' van Toon Tellegen en een naamgedicht. In een bericht op facebook van 29 oktober kun je lezen wat er geschreven is.

https://www.facebook.com/schrijfcreaties.nl/
Tip: deze pagina is nog in ontwikkeling, er worden binnenkort meer cursussen en workshop aangeboden.E-mail