Schrijfcreaties

van inspiratie naar creatie

Schrijfcursussen en Schrijfworkshops

Lees hier over de Algemene voorwaarden deelname cursussen/workshops/schrijfcafés Schrijfcreaties met ingang van 1 augustus 2020

Cursus Het Verhaal van je Leven gaat van start op 17 september 2020 

Tijdens 6 schrijfbijeenkomsten ga je aan de hand van creatieve schrijfopdrachten op pad door het landschap van je herinneringen. Onderweg krijg je inspirerende schrijfoefeningen als gereedschap aangereikt waarmee je de deuren naar je geheugen openzet. Eenmaal binnen geef je je herinneringen vorm, de ene keer als een brief, de andere keer als een verhaal of gedicht. Aan het eind van deze schrijfreis heb je zes unieke schrijfcreaties tot stand gebracht over je eigen leven. Een waardevolle schat om te bewaren voor jezelf of te delen met anderen.

Deze 'autobiografische schrijfreis' is voor iedereen (volwassenen) die schrijvend vorm wil geven aan fragmenten van zijn of haar levensverhaal en over een redelijke kennis van de Nederlandse taal beschikt. Schrijfervaring is niet nodig.

Kosten bedragen € 200 voor 6 begeleide schrijfbijeenkomsten van 2,5 uur. Dit is inclusief lesmateriaal. Er kunnen 7 deelnemers meedoen.

Data: donderdagavond 17 september, 1, 15, 29 oktober, 12 en 26 november 2020 van 19:30 - 22:00 uur

Locatie: Dorpshuis de Blaercom, Schoolstraat 3, 1261 EV Blaricum 

Wil je meer informatie mail me dan. 

Schrijfcafé

Door de Coronamaatregelen is het Schrijfcafé met ingang van oktober 2020 tot nader order alleen online op 20/10, 17/11 en 15/12. Aanmelden tot twee dagen van tevoren.

Het Schrijfcafé wordt in samenwerking met de bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum iedere laatste dinsdagavond van de maand in de bibliotheek van Laren (Brinkhuis, of zolang 1,5mtr regel geldt online) en iedere 3e zaterdagochtend van de maand in de bibliotheek van Huizen (met 1,5 mtr afstand aan tafel) georganiseerd en staat voor twee uur vol schrijfplezier. 

Het Schrijfcafé is voor iedereen die van schrijven houdt. Je hoeft geen ervaring te hebben, je hebt alleen pen, papier en je hoofd nodig om te kunnen genieten van deze gezellige schrijfbijeenkomst. Daarnaast kun je in het Schrijfcafé ervaren of creatief schrijven iets voor jou is, zonder dat je meteen aan een cursus vast zit. Lijkt dit je wat? Meld je dan aan voor het Schrijfcafé.

Ieder Schrijfcafé staat in het teken van een thema waar steeds met verschillende oefeningen, genres en technieken over geschreven wordt. Inspirerend, leerzaam en verrassend. In augustus schrijven we met onze zintuigen over de zomer.

Locatie Laren: Bibliotheek Laren in het Brinkhuis 

Data 2020: iedere maand op dinsdagavond op 20/10, 17/11 en op 15/12. Zolang de 1,5 meter regel geldt is dit Schrijfcafé online. 

Tijd: 19:30-21:30 uur, vanaf 19:15 uur is het digitale schrijflokaal open.

Kosten: €13,50 per deelname (te voldoen na het Schrijfcafé via een Tikkie of overschrijven)


 Locatie Huizen: Bibliotheek Huizen, in de 'Huiskamer'               

Data: iedere 3e zaterdag van de maand Tot nader order geen live Schrijfcafés in de bibliotheek

Data 2020   ....           

Tijd: 10:30-12:30 uur, inloop vanaf 10:15 uur 

Kosten:  € 13,50* per deelname (contant te voldoen tijdens het Schrijfcafé of via een Tikkie)

* Tip: koop een jaarabonnement en ontvang 1 Schrijfcafé gratis

    aanmelden Schrijfcafé
Schrijfworkshop op locatie

Heb je iets te vieren of lijkt het je leuk om met vrienden, familie of collega's iets verrassends te ondernemen?  Organiseer dan eens een creatieve schrijfworkshop. Ik verzorg inspirerende schrijfsessies op locatie. Plezier gegarandeerd! Schrijfervaring is niet nodig, enige kennis van de Nederlandse taal wel. 

Wil je meer informatie? Je kunt me mailen of bellen (06-40463967).
Schrijfworkshop Plezierige Poëzie in Friesland oktober 2019. De deelnemers schreven een imitatio op het gedicht 'Een Bloem' van Toon Tellegen en een naamgedicht. In een bericht op facebook van 29 oktober kun je lezen wat er geschreven is.

https://www.facebook.com/schrijfcreaties.nl/
Tip: deze pagina is nog in ontwikkeling, er worden binnenkort meer cursussen en workshop aangeboden.E-mail