Schrijfcreaties

van inspiratie naar creatie


Schrijfcafé 

Het Schrijfcafé wordt in samenwerking met de bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum iedere laatste dinsdagavond van de maand in de bibliotheek van Laren (Brinkhuis) en iedere 3e zaterdagochtend van de maand in de bibliotheek van Huizen georganiseerd en staat voor twee uur vol schrijfplezier. 

Het Schrijfcafé is voor iedereen die van schrijven houdt. Je hoeft geen ervaring te hebben, je hebt alleen pen, papier en je hoofd nodig om te kunnen genieten van deze gezellige schrijfbijeenkomst. Daarnaast kun je in het Schrijfcafé ervaren of creatief schrijven iets voor jou is, zonder dat je meteen aan een cursus vast zit. Lijkt dit je wat? Meld je dan aan voor het Schrijfcafé.

Ieder Schrijfcafé staat in het teken van een thema waar steeds met verschillende oefeningen, genres en technieken over geschreven wordt. Inspirerend, leerzaam en verrassend. 

 





                                                            Locatie Laren: Bibliotheek Laren in het Brinkhuis 
Data: iedere laatste* dinsdagavond van de maand op  28/1/2020, 25/2, 31/3, 28/4, 19/5, 30/6. 

Tijd: 19:30-21:30 uur, inloop vanaf 19:15 uur om alvast een drankje/koffie/thee te bestellen
Kosten: €13,50 per deelname (contant te voldoen tijdens het Schrijfcafé)

Locatie Huizen: Bibliotheek Huizen, in de 'Huiskamer'                Data: iedere 3e zaterdag van de maand op 14/12 in 2019       ( Schrijfcafé in november 2019 gaat niet door).                    Data 2020: 18/1/2020, 15/2, 21/3, 18/4, 16/5, 20/6.           

Tijd: 10:30-12:30 uur, inloop vanaf 10:15 uur 

Kosten met ingang van januari 2020 € 13,50 per deelname (contant te voldoen tijdens het Schrijfcafé)


Er is veel belangstelling voor het Schrijfcafé, reserveren wordt daarom aanbevolen.

                               aanmelden Schrijfcafé

 

Ben je enthousiast over het Schrijfcafé of zou je meer willen oefenen met verschillende schrijfvormen zoals (levens)verhalen, gedichten, columns of korte verhalen? Misschien wil je je pen verder slijpen en wil je je schrijftechniek ontwikkelen? Schrijfcreaties biedt toegankelijke en inspirerende schrijfcursussen en workshops waar je met veel plezier stappen kunt maken in je schrijverschap. 

Cursus creatief schrijven 1 en 2

Deze twee basiscursussen bestaan ieder uit vijf lessen. Daarin maak je stapsgewijs kennis met het schrijven van proza, poëzie en non-fictie. Met speelse oefeningen en uitdagende opdrachten verken je je creatieve mogelijkheden. Je leert onder meer personages creëren en alledaagse gebeurtenissen te gebruiken als inspiratiebron voor een verhaal. Tijdens de lessen schrijf je veel en je krijgt iedere keer een kleine huiswerkopdracht mee. Die bespreken we in de volgende les. Schrijfervaring is niet nodig, een redelijke kennis van de Nederlandse taal wel. De groep bestaat uit minimaal zes en maximaal 8 volwassenen. 

De cursussen kunnen in willekeurige volgorde gevolgd worden. Beide cursussen bieden een gevarieerd programma met andere schrijfvormen. Voor meer informatie graag mailen.

Cursuslocatie: Bibliotheek van Huizen

Tijdstip: op vrijdagmiddag van 15:00 - 17:30 uur

Kosten: €105 voor leden van de bibliotheek en €126 voor niet-leden, dit is inclusief cursusmateriaal, koffie/thee en wat lekkers

Inschrijven via de bibliotheek


De cursus creatief schrijven 1 gaat op 17 januari van start in de bibliotheek Huizen. 

Cursus creatief schrijven 1

Schrijf je graag en heb je behoefte aan inspiratie of wil je met andere vormen van schrijven oefenen dan je gewend bent? Dan is deze schrijfcursus echt iets voor jou! 

In 5 lessen maak je kennis met creatief schrijven. Door inspirerende en toegankelijke schrijfoefeningen word je uitgedaagd de gebaande paden te verlaten. Je probeert meerdere schrijfgenres uit, je zintuigen worden aangescherpt, je bedenkt personages en ontdekt onverwachte poëzie. 

Deze levendige en praktische basiscursus is geschikt voor iedereen die graag schrijft, voor zichzelf of op het werk. 

Na deze cursus vind je makkelijker inspiratie en zal je schrijfvaardigheid vergroten. 

De cursus creatief schrijven 1 start op 17 januari 2020 in de bibliotheek van Huizen op vrijdagmiddag van 15:00-17:30 uur.

Kosten bedragen € 105 voor leden van de bibliotheek en € 126 voor niet-leden, dit is inclusief cursusmateriaal, koffie/thee met wat lekkers                                                      Data:  17, 24, 31 januari en 7, 14 februari 2020

Inschrijven via de bibliotheek. Wil je eerst meer informatie? Stuur mij dan een mail.


Schrijfworkshop op locatie

Heb je iets te vieren of lijkt het je leuk om met vrienden, familie of collega's iets verrassends te ondernemen?  Organiseer dan eens een creatieve schrijfworkshop. Ik verzorg inspirerende schrijfsessies op locatie. Plezier gegarandeerd! Schrijfervaring is niet nodig, enige kennis van de Nederlandse taal wel. 

Wil je meer informatie? Je kunt me mailen of bellen (06-40463967).




Schrijfworkshop Plezierige Poëzie in Friesland oktober 2019. De deelnemers schreven een imitatio op het gedicht 'Een Bloem' van Toon Tellegen en een naamgedicht. In een bericht op facebook van 29 oktober kun je lezen wat er geschreven is.

https://www.facebook.com/schrijfcreaties.nl/




Tip: deze pagina is nog in ontwikkeling, er worden binnenkort meer cursussen en workshop aangeboden.



E-mail