Schrijfcreaties

van inspiratie naar creatie

Overzicht cursussen 2020, scroll voor meer informatie naar beneden.

Schrijfcafé:  elke 3e zaterdag van de maand in de bibliotheek van Huizen en iedere laatste dinsdag van de maand in de                           bibliotheek van Laren

Cursus Creatief Schrijven 1: gestart op 17 januari

Cursus Plezierige Poëzie: start op 12 maart (4x), donderdag om de week van 19:30-22:00 uur

Cursus Creatief Schrijven 2: start op 13 maart (5x), vrijdag iedere week van 15:00-17:30 uur

Cursus Korte verhalen schrijven: start op 2 april (4x), donderdag om de week van 19:30-22:00 uur

Cursus Het verhaal van je leven (levensverhalen schrijven): start 17 september (6x), donderdag om de week van

                                                                                           19:30- 22:00 uur


Schrijfcafé 

Het Schrijfcafé wordt in samenwerking met de bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum iedere laatste dinsdagavond van de maand in de bibliotheek van Laren (Brinkhuis) en iedere 3e zaterdagochtend van de maand in de bibliotheek van Huizen georganiseerd en staat voor twee uur vol schrijfplezier. 

Het Schrijfcafé is voor iedereen die van schrijven houdt. Je hoeft geen ervaring te hebben, je hebt alleen pen, papier en je hoofd nodig om te kunnen genieten van deze gezellige schrijfbijeenkomst. Daarnaast kun je in het Schrijfcafé ervaren of creatief schrijven iets voor jou is, zonder dat je meteen aan een cursus vast zit. Lijkt dit je wat? Meld je dan aan voor het Schrijfcafé.

Ieder Schrijfcafé staat in het teken van een thema waar steeds met verschillende oefeningen, genres en technieken over geschreven wordt. Inspirerend, leerzaam en verrassend. In maart ga je op een bijzondere manier aan de gang met 'poëzie op locatie'.

 

Locatie Laren: Bibliotheek Laren in het Brinkhuis 
Data 2020:
iedere laatste* dinsdagavond van de maand op 25/2, 31/3, 28/4, 19/5, 30/6. 

Tijd: 19:30-21:30 uur, inloop vanaf 19:15 uur om alvast een drankje/koffie/thee te bestellen

Kosten: €13,50 per deelname (contant te voldoen tijdens het Schrijfcafé)

Locatie Huizen: Bibliotheek Huizen, in de 'Huiskamer'                Data: iedere 3e zaterdag van de maand op 14/12 in 2019

Data 2020:  15/2, 21/3, 18/4, 16/5, 20/6.           

Tijd: 10:30-12:30 uur, inloop vanaf 10:15 uur 

Kosten: met ingang van januari 2020 € 13,50* per deelname (contant te voldoen tijdens het Schrijfcafé)

* of koop een jaarabonnement en ontvang 1 Schrijfcafé gratisEr is veel belangstelling voor het Schrijfcafé, reserveren wordt daarom aanbevolen.            aanmelden Schrijfcafé

 

Ben je enthousiast over het Schrijfcafé of zou je meer willen oefenen met verschillende schrijfvormen zoals (levens)verhalen, gedichten, columns of korte verhalen? Misschien wil je je pen verder slijpen en wil je je schrijftechniek ontwikkelen? Schrijfcreaties biedt toegankelijke en inspirerende schrijfcursussen voor kleine groepen (6 tot 8 deelnemers) en diverse schrijfworkshops waar je met veel plezier stappen kunt maken in je schrijverschap. 


Cursus creatief schrijven 1 en 2

Schrijf je graag en heb je behoefte aan inspiratie of wil je met andere vormen van schrijven oefenen dan je gewend bent? Dan zijn deze schrijfcursussen echt iets voor jou!

Deze twee basiscursussen bestaan ieder uit vijf lessen. Daarin maak je stapsgewijs kennis met het schrijven van proza, poëzie en non-fictie zoals de brief en reisverhalen. Met speelse oefeningen en uitdagende opdrachten verken je je creatieve mogelijkheden. Je leert onder meer personages creëren en alledaagse gebeurtenissen te gebruiken als inspiratiebron voor een verhaal. Tijdens het schrijven zet je  al je zintuigen in en gaandeweg ontdek je je eigen schrijfstijl. In de lessen schrijf je veel en je krijgt iedere keer een kleine huiswerkopdracht mee. Die bespreken we in de volgende les. Schrijfervaring is niet nodig, een redelijke kennis van de Nederlandse taal wel. De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 8 volwassenen. 

Na de creatieve schrijfcursussen 1 en 2 vind je overal inspiratie, is je schrijfvaardigheid vergroot en heb je ontdekt welke schrijfvorm je het beste ligt. 

Een indruk van wat cursisten schreven krijg je hier.

De cursussen kunnen in willekeurige volgorde gevolgd worden. Beide cursussen bieden een gevarieerd programma met andere schrijfvormen. Voor meer informatie graag mailen. 

De cursus creatief schrijven 1 gaat op 17 januari 2020 van start in de bibliotheek Huizen. 

Cursus creatief schrijven 1

De cursus creatief schrijven 1 start op 17 januari 2020 in de bibliotheek van Huizen op vrijdagmiddag van 15:00-17:30 uur.

Kosten bedragen € 105 voor leden van de bibliotheek en € 126 voor niet-leden, dit is inclusief cursusmateriaal, koffie/thee met wat lekkers.

Let op: inschrijven vóór 1 januari 2020 levert een vroegboekkorting op van 10% op de cursusprijs.

Data:  17, 24, 31 januari en 7, 14 februari 2020

Inschrijven via de bibliotheek. Wil je eerst meer informatie? Stuur mij dan een mail.

Cursus Creatief Schrijven 2 gaat van start op 13 maart 2020 in de bibliotheek van Huizen.

Cursus Creatief Schrijven 2 start op 13 maart 2020 in de bibliotheek van Huizen op vrijdagmiddag van 15:00-17:30 uur.

Kosten bedragen € 105 voor leden van de bibliotheek en € 126 voor niet-leden, dit is inclusief cursusmateriaal, koffie/thee met wat lekkers.

Let op: inschrijven vóór 26 februari 2020 levert een vroegboekkorting op van 10% op de cursusprijs.

Data:  13, 20, 27 maart en 3 en 17 april 2020

Inschrijven via de bibliotheek. Wil je eerst meer informatie? Stuur mij dan een mail.


Cursus Plezierige Poëzie gaat van start op 12 maart 2020

Na de succesvolle introductieworkshop Plezierige Poëzie van juni 2019 zal er 12 maart een vervolg cursus starten. In 4 lessen ontdek je de kracht én het plezier van het verdichten van taal. Met prikkelende schrijfoefeningen breng ik de dichter in jou tot leven. Je gaat onder meer aan de slag met gelegenheidspoëzie, ontdekt het geheim van de oosterse versvormen en dat woorden, beeld en vorm elkaar kunnen versterken. Na deze cursus weet je lezers te raken met je woorden.

Deze praktische 'doe maar, dicht maar cursus' is geschikt voor iedereen (volwassenen) die van taal houdt. Ook als je niet deelnam aan de introductieworkshop kun je meedoen. Schrijfervaring is niet nodig, wel enige kennis van de Nederlandse taal.

Kosten bedragen € 100, dit is inclusief het lesmateriaal. Bij voldoende aanmeldingen (vanaf 6 tot 8 deelnemers) ontvang je een factuur.

Data: donderdagavond 12, 26 maart en 9 en 23 april van 19:30-22:00 uur

Locatie: Koggewagen 69, 1261 KB Blaricum

Wil je meer informatie mail me dan. Je kunt je hier aanmelden tot uiterlijk 9 maart.


Cursus Korte Verhalen schrijven gaat van start op 2 april 2020.

In deze introductiecursus van 4 lessen leer je een kort verhaal met kop en staart schrijven. Je oefent met  belangrijke ingrediënten voor een boeiend kort verhaal zoals personages, perspectief, show don't tell en spanning. In iedere les werk je aan een andere verhaalvorm waar je de aangereikte schrijftechniek op toepast. Na deze cursus zullen de verhalen in je hoofd gemakkelijker hun weg vinden naar een boeiende versie op papier.

Deze cursus is voor iedereen (volwassenen) die van schrijven houdt en een redelijke kennis van de Nederlandse taal heeft. Schrijfervaring is niet nodig.

Kosten bedragen € 100, dit is inclusief het lesmateriaal. Bij voldoende aanmeldingen (vanaf 6 tot 8 deelnemers) ontvang je een factuur.

Data: donderdagavond 2, 16, 30 april en 14 mei van 19:30-22:00 uur

Locatie: Koggewagen 69, 1261 KB Blaricum

Wil je meer informatie mail me dan. Je kunt je hier aanmelden tot uiterlijk 30 maart.

Let op nog 2 plekken vrij!


Cursus Het Verhaal van je Leven gaat van start op 17 september 2020

Tijdens 6 schrijfbijeenkomsten ga je aan de hand van creatieve schrijfopdrachten op pad door het landschap van je herinneringen. Onderweg krijg je inspirerende schrijfoefeningen als gereedschap aangereikt waarmee je de deuren naar je geheugen openzet. Eenmaal binnen geef je je herinneringen vorm, de ene keer als een brief, de andere keer als een verhaal of gedicht. Aan het eind van deze schrijfreis heb je zes unieke schrijfcreaties tot stand gebracht over je eigen leven. Een waardevolle schat om te bewaren voor jezelf of te delen met anderen.

Deze 'schrijfreis' is voor iedereen (volwassenen) die schrijvend vorm wil geven aan fragmenten van zijn of haar levensverhaal en over een redelijke kennis van de Nederlandse taal beschikt. Schrijfervaring is niet nodig.

Kosten bedragen € 160 voor 6 begeleide schrijfbijeenkomsten van 2,5 uur. Dit is inclusief lesmateriaal. Bij  voldoende aanmeldingen (vanaf 6 tot 8 deelnemers) ontvang je een factuur.

Data: donderdagavond 17 september, 1, 15, 29 oktober, 12 en 26 november 2020 van 19:30 - 22:00 uur

Locatie: Dorpshuis de Blaercom, Schoolstraat 3, 1261 EV Blaricum 

Wil je meer informatie mail me dan. Je kunt je hier aanmelden tot uiterlijk 10 september.


Schrijfworkshop op locatie

Heb je iets te vieren of lijkt het je leuk om met vrienden, familie of collega's iets verrassends te ondernemen?  Organiseer dan eens een creatieve schrijfworkshop. Ik verzorg inspirerende schrijfsessies op locatie. Plezier gegarandeerd! Schrijfervaring is niet nodig, enige kennis van de Nederlandse taal wel. 

Wil je meer informatie? Je kunt me mailen of bellen (06-40463967).
Schrijfworkshop Plezierige Poëzie in Friesland oktober 2019. De deelnemers schreven een imitatio op het gedicht 'Een Bloem' van Toon Tellegen en een naamgedicht. In een bericht op facebook van 29 oktober kun je lezen wat er geschreven is.

https://www.facebook.com/schrijfcreaties.nl/
Tip: deze pagina is nog in ontwikkeling, er worden binnenkort meer cursussen en workshop aangeboden.E-mail