Schrijfcreaties

van inspiratie naar creatie

 

 

Vanwege de beperkende maatregelen door het Coronavirus is het aanbod van schrijfactiviteiten met ingang van april online. In de agenda staat het actuele schrijfaanbod.

Om online mee te kunnen doen met een schrijfactiviteit heb je een laptop/computer of mobiele telefoon nodig met camera en microfoon/geluid. Na aanmelding ontvang je instructies en informatie over de werkwijze. Het werkt super eenvoudig!

 


Onze taal is opgebouwd uit maar 26 letters. Met deze beperkte hoeveelheid letters kun je miljoenen woorden vormen. Bestaande woorden, fantasiewoorden, samenvoegingen van woorden, bedenk het maar. Als je dan ook met klank en vorm gaat spelen, ligt er een universum aan mogelijkheden voor je open.

Met de cursussen en workshops van Schrijfcreaties neem ik je graag mee op ontdekkingsreis naar de vervullende wereld van het creatieve taalgebruik. Of je nu vorm wilt geven aan een verhaal, een gedicht, een column of blog. Ik leer je ‘anders’ kijken waardoor je voortaan overal inspiratie vindt. En als je lekker aan het schrijven bent, faciliteer ik je met verrassende oefeningen en opdrachten waardoor je beter, origineler én gemakkelijker gaat schrijven. Zo werk je met Schrijfcreaties van inspiratie naar creatie.

De cursussen en workshops zijn geschikt voor beginnende en meer ervaren schrijvers. Voor schrijfliefhebbers die willen experimenten met andere vormen van schrijven dan ze gewend zijn. Voor iedereen die de schrijver in zichzelf verder wil stimuleren en ontwikkelen.


Inschrijven of meer informatie?

  

Cecile Koops (cursist) schrijft: 

"Elke (aankomende) schrijver heeft zo af en toe een stok achter de deur nodig, die zijn luie lethargie te lijf gaat. Voor iedereen kan die stok iets anders zijn. Een schrijfworkshop of een schrijfcafé heeft als groot voordeel dat jouw schrijven serieus wordt genomen en daardoor ga je er zelf ook iets meer in geloven. Hoe meer je schrijft, hoe beter je wordt! Doe eens mee en begin gewoon. Hoe leuk is het als je daarnaast af en toe aan een schrijfwedstrijd meedoet en er ook een paar wint.

"Marjan Leunissen zwengelt elke keer je creativiteit aan en ik beveel haar van harte aan."                                         

(Cecile schreef haar eerste roman ‘het Huis in Trastevere’, (uitgave 2020) en won verschillende schrijfwedstrijden met korte fictieverhalen en gedichten) 


 

Agenda schrijfcursussen en workshops


Cursus Creatief Schrijven 1

Start:17-01-2020
15:00
Einde:14-02-2020
17:30

Schrijf je graag en heb je behoefte aan inspiratie of wil je met andere vormen van schrijven oefenen dan je gewend bent? Dan is deze schrijfcursus echt iets voor jou!
In 5 lessen maak je kennis met creatief schrijven. Door inspirerende en toegankelijke schrijfoefeningen word je uitgedaagd de gebaande paden te verlaten. Je probeert meerdere schrijfgenres uit, je zintuigen worden aangescherpt, je bedenkt personages en ontdekt onverwachte poëzie.
Deze levendige en praktische cursus is geschikt voor iedereen die graag schrijft, voor zichzelf of op het werk.
Na deze cursus vind je makkelijker inspiratie en zal je schrijfvaardigheid vergroten.
De basiscursus creatief schrijven 1 start op 4 oktober 2019 in de bibliotheek van Huizen op vrijdagmiddag van 15:00-17:30 uur.
Kosten bedragen € 105 voor leden van de bibliotheek en € 126 voor niet-leden, dit is inclusief cursusmateriaal, koffie/thee met wat lekkers Data: 4, 11, 18 oktober, 1 en 8 november 2019Terug naar overzicht
E-mail